Over Juwelier Peereboom

Juwelier Peereboom, al meer dan 85 jaar een vertrouwd adres in Amstelveen

De oorsprong van het familiebedrijf Juwelier Peereboom ligt in Amsterdam. E.H. Peereboom begon daar honderd jaar geleden een zilverfabriekje. Hij maakte als zilversmid onder andere serviezen en bestekken.

Juwelier in Amstelveen

In 1928 verhuisden hij naar Amstelveen, naar een iets grotere zaak om een completere juwelier te beginnen. Er kwam bijvoorbeeld ook goud, horloges en diamantwerk bij. Met het in dienst nemen van zijn zoon, in de jaren dertig van de vorige eeuw, werd de eenmanszaak letterlijk een familiezaak. Pim Peereboom nam de zaak samen met zijn broer Bert Peereboom in 1969 van zijn vader over die sinds 1943 al de verantwoordelijkheid voor de juwelierszaak had. Bert Peereboom betrok aan de overkant op de Amsterdamseweg nummer 178 een zaak waarmee hij zich specialiseerde in de restauratie van antieke klokken. De vierde generatie Peereboom staat inmiddels in de zaken. Mike en Pim Peereboom voeren de scepter over het juweliersbedrijf terwijl Bert samen met zijn zoon Robert Peereboom alles weten van klokken. De markies boven de entree deur van de juwelierszaak vormt een markant herkenningspunt van de firma Peereboom, samen met het glimmend marmer waarop de familienaam in Bordeaux rode letters prijkt. De voorgevel zorgt precies voor de uitstraling die je bij een dergelijke onderneming verwacht. Achter de etalageruiten zorgt een ongelofelijke collectie sieraden voor wat extra helderheid.

Voordelige trouwringen

Overigens staat Peereboom erom bekend dat er op het gebied van trouwringen altijd een korting geldt tot 25 procent. Dankzij de aanwezigheid op bruidsbeurzen die door het hele land gehouden worden, geniet Peereboom ook nationale bekendheid. We krijgen klanten uit geheel Nederland over de vloer die hier trouwringen komen uitzoeken. Behalve alle grote merken kunnen we ook zelf een ontwerp maken of een eigen idee van de klant uitvoeren. Verder willen de heren erop wijzen dat er voldoende gratis parkeren aanwezig is bij de juwelier in Amstelveen. Graag ontvangen de beide heren en het team U om te adviseren bij de aankoop van een mooi sieraad.

1950-Juwelier-Peereboom-      980110_133569453513027_1859261583_o     967323_133569740179665_639133034_o

Service en sieraden van Juwelier Peereboom

 

Onze linkpartners

Klik hier om onze linkpartners te bekijken.